mandag 13. september 2010

Sommerlesing

Nå har vi endelig fått hodet over vannet etter lærebokutlånet og første runde med brukeropplæring og kan tenke på andre ting, og jeg tar et tilbakeblikk på det jeg leste i sommerferien.
Jeg har rukket å lese andre bøker etter ferien, men det kommer jeg tilbake til senere.

I sommer har jeg lest mye!

Siste natt i Twisted River av John IrvingDette syns jeg er en helt fantastisk bok! Jeg er veldig glad i John Irving, han er en av mine absolutte favoritter, men jeg syns ikke de siste bøkene hans har vært helt på høyde med de eldre bøkene. Men denne er helt på høyde med mine gamle favoritter. Den har herlige personkarakteristikker og jeg ble veldig glad i hovedpersonene.
Dette er en bok jeg anbefaler på det varmeste.

Blodleie av Johan Theorin

Dette er tredje bok i Theorins serie med krimromaner fra Öland. Jeg har nå lest de tre første bøkene og har blitt hekta, håper den fjerde kommer snart. I alle bøkene treffer vi Gerlof, en pensjonert sjømann på over 80. I denne boka blir han involvert i en sak som involverer blant annet mordbrann og porno. Vi blir også kjent med hans nye naboer, som er en broket forsamling med hver sine problemer. Dette er velskrevet og spennende!


Flaggermusmannen av Jo Nesbø


Endelig har jeg kommet i gang med Jo Nesbøs krimromaner. Dette er spennende lesing som fenger veldig mange og jeg var bare nødt til å finne ut om det var noe for meg. Vår helt Harry Hole sliter seg gjennom livet med problemer både privat og på jobb. Da en norsk jente blir funnet død i Australia blir Hole sendt dit for å hjelpe politiet i Sydney. Harry støter på både kjærlighet og galskap og blir mer involvert i saken enn han hadde regnet med. Jeg likte boka veldig godt, og kommer helt sikkert til å lese mer om Harry Hole.

De dødes båt av Knut NærumI De dødes båt blandes grøss og humor på typisk nærumsk vis. Dette er god underholdning, men det er en fordel å ha lest Bernhard Borge/Andre Bjerke for å få mest mulig ut av boka.

Isprinsessen av Camilla Läckberg


Denne boka hørte jeg på lydbok og ble helt hekta. Krimsaken var veldig spennende og jeg likte hovedpersonene, Erica Falck og Patrick Hedström veldig godt. Det er god balanse mellom fortellingen om hovedpersonenes privatliv og krimfortellingen, som også er nært knyttet sammen. Den vakre Alexandra blir funnet død i badekaret i småbyen Fjellbäcka og det dreier seg ikke om selvmord. I barndommen var Alexandra Ericas bestevenninne, og forfatteren Erica er ivrig etter å finne ut hva som skjedde med Alexandra. Både Erica og Patrick må grave i fortiden for å finne ut hva som skjedde. Boka er veldig godt skrevet og anbefales virkelig.


Predikanten av Camilla Läckberg


Jeg ble hekta på Läckberg, og Predikanten leste jeg på svensk mens jeg var på ferie i Sverige. Vi treffer Erica og Patrick igjen i Fjellbäcka, og Patrick har en ny sak å løse. En ung kvinne blir funnet drept og to gamle kvinneskjelett dukker opp under liket. Igjen må Patrick grave i fortiden for å finne svarene. Er det samme morder i den gamle saken? Hvilken rolle spiller familien til den gamle predikanten Ephrain Hult? Jeg ble engasjert fra første stund, og facinert og forskrekket over løsningen. Bok nummer to fra Läckberg skuffet ikke.

Ingen kommentarer: