torsdag 31. januar 2013

De hengte revenes skog

I De hengte revenes skog møter vi en broket samling karakterer, og alle samles på ett eller annet tidspunkt i en tømmerbrakke i Lappland, Finland. Oiva Juntunen er en yrkeskjeltring og den lykkelige eier av over 36 kilo gull. Dette har han selvsagt ikke ervervet seg på ærlig vis. Han drar fra sin flotte leilighet i Stockholm til Lappland i Finland i den hensikt å gjemme seg for massemorderen Hemmo Siira. Han er nemlig ute etter sin andel av gullet etter å ha sonet for brekket Oiva hyrte ham for å være med på.
I Lappland møter Oiva den forfyllede og desillusjonerte major Remes Kuopsuvaara. Disse to slår seg sammen i et kompaniskap bygget på løgner og bedrag. Etterhvert får de følge av Naska Mosnikoff som er verdens eldste skoltekjerring, katten hennes, revungen Femhundrelappen og flere pussige figurer.
Som tittelen viser, byr De hengte revenes skog på en burlesk humor som også har alvorlige undertoner. Boken er heller ikke så tykk med sine 222 sider. Arto Paasilinna har fått seg en ny fan!

Ingen kommentarer: