onsdag 4. januar 2012

Vann til elefantene
Boka og filmen Vann til elefantene handler om sirkus og kjærlighet.Jacob Jankowski har blitt over 90 år, og skjønner ikke helt hvor tiden har blitt av. Han sitter på gamlehjemmet og tenker tilbake på sommeren da livet hans ble snudd på hodet. Jacob er nesten ferdig utdannet veterinær og skal ta over farens praksis. Men da foreldrene til Jacob blir drept i en bilulykke mister han fotfestet. Plutselig befinner han seg på et sirkustog og før han vet ordet av det er han veterinær for Benzini-brødrenes sirkus.Sirkuset er en tøff arbeidsplass for både mennesker og dyr. Depresjonstiden preger sirkushverdagen, her er det stor nød og fattigdom, vold og hensynsløshet. Men Jacob får også venner og god støtte. Han blir kjent med mange merkelige og ustabilie individer, men den viktigste personen er den vakre Marlena. Dessverre har Marlena er psykisk ustabil ektemann, Jacobs sjef. August er sjefen for menasjeriet, men han er dessverre brutal mot dyrene.


Det er vanskelig å drive sirkus i depresjonstiden, og lykken er stor når de får tak i en elefant. Men Roise tar ikke imot ordre, og Augusts behandling av henne hjelper ikke. Men Jacob finner ut hvordan han skal kommunisere med Rosie, og det oppstår spesielle bånd mellom elefanten, Marlena og Jacob. Og Roise skal vise seg å være en svært hjelpsom venn.


Både bok og film er spennende og rørende, og går vel under kategorien "fin". Jeg syns noen av endringene i filmen er litt merkelige, men det fungerer helt greit. Dette er god underholdning, og det er interessant å lære mer om sikrus og depresjonstiden.

Ingen kommentarer: