torsdag 18. mars 2010

På høye hæler over Grønland


På høye hæler over Grønland av Sifi Østli er en norsk chick lit-bok. Hva er chick lit? Svensk wikipedia sier:
"Chick lit, från chick (i betydelsen ung kvinna) och lit (litteratur), en litteraturgenre som skildrar livet för storstadskvinnor i 20- och 30-årsåldern. Genren etablerades år 2000. Oftast är böckerna skrivna av kvinnor och riktar sig till kvinnor. Karaktärerna är inte sällan över-analyserande unga kvinnor som söker perfektion, vare sig det är att hitta en partner, ett jobb eller en lägenhet.

Chick lit-genren tog fart med Bridget Jones dagbok på 90-talet. Genren har också betraktats som postfeministisk eftersom den ofta behandlar kärlek och förhållanden på ett okonventionellt sätt."

Sofie har nettopp blitt dumpa av kjæresten, sliter med forholdet til familien og har en turbulent jobbhverdag som dekoratør. Heldigvis har hun bestevenninna Iselin som støtter henne gjennom oppturer og nedturer. Begge sliter med kjærlighetslivet, Iselin har et forhold til sin gifte sjef og Sofie vet ikke helt hva hun vil... Boka er veldig personlig og jeg ble godt kjent med og ganske glad i hovedpersonen Sofie. Hun snubler gjennom livet, men det meste ordner seg for snille jenter. Boka minner meg om Bridget Jones dagbok, Nynnes dagbok og bøker av Marian Keyes. Anbefales til jenter i alle aldre :-)

Ingen kommentarer: