fredag 18. november 2011

Fvonk


Fvonk. Hvordan sier man det egentlig? Hva slags ord er det?
Fvonk er er navn. Det er navnet på en ensom gang- og mosjonsentusiast som en dag blir oppsøkt av en av dame som ser viktig ut. Den viktige damen lurer litt på om ikke Fvonk kan kaste ut de han leier ut hybler til, pusse opp og leie ut til staten. Mot en klekkelig sum penger, såklart. Ja, jo, sier Fvonk, det kan jeg vel alltids. Etterhvert flytter det noen inn i de nyoppussede hyblene, og etter litt snoking finner han ut at det er selveste Stoltenberg som har flyttet inn der. Stoltenberg har løsskjegg. En kveld tar Stoltenberg av seg løsskjegget og banker på hos Fvonk. To ensomme menn finner tonen.

Dette er en historie om ensomhet. Om vennskap. Om to snodige personligheter. Det er også en historie om serbisk banning, skiturer, grensehandel, løsskjegg, angst for gravide damer, kanel og Jesus-formet bæsj. Jeg syns du skal lese den.

Vi har de andre bøkene til Erlend Loe i biblioteket også. Kom innom!

2 kommentarer:

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Jeg har ennå ikke fått inn Loes siste i biblioteket (Innkjøpsstopp), men gleder meg til å lese den! Fin header dere har fått her på bloggen, og flott at du skriver her igjen!

Mari Hopland sa...

Hadde tenkt å ta med akkurat denne hjem i helga, men glemte å gjemme den bort, så lot meg overtale til å låne den bort til en lærer i steden... Ja takk til mer blogging fra Skedsmo også!