fredag 28. mai 2010

Checkout


"Checkout : A Life on the Tills" er lettlest og morsom og alle som har jobba i butikk kan kjenne seg igjen. Jeg leste boka på et par dager og koste meg veldig.
Anna Sam jobbet som kassadame i åtte år og i boka deler hun sine erfaringer. Kapitlene er blant annet:
  • The top 3 questions asked at the till
  • "Embarrassing" items
  • Can I see som ID please?
  • Can you go to the next till please?

Sam skriver om det meste du kan oppleve på jobb i et supermarked: forskjellige kundetyper(her er det mye herlig!), plagsomme sjefer, stressende høytider, tekniske problemer, dårlig lønn og korte pauser. Boka anbefales til de som jobber eller har jobba i butikk og vil ha en lettlest og underholdende bok.

tirsdag 18. mai 2010

Europa : en reise gjennom det 20.århundret

Europa : en reise gjennom det 20.århundret er en litt annerledes historiebok som tar utgangspunkt i steder og personer for å skilde Europas utvikling gjennom det 20.århundre. Det er også laget en tv-serie som går på NRK2 nå, denne tar vi opp til utlån på biblioteket.
Både boka og serien fenget meg, historien blir mer spennende med en personlig tilnæring. Dette er ikke en bok man må lese fra perm til perm, du kan gjerne plukke ut de kapitlene som er interessant for deg.

Geert Mak er en nederlansk jurist, journalist og historiker. I boka er flere av menneskene Mak har truffet på sine reiser rundt i Europa med, de får fortelle sin egen historie. Mak forteller levende og engasjerende og boka anbefales på det varmeste!