onsdag 23. november 2011


Kjerringer av Helene Uri

Kjerringer handler rett og slett om fire kjerringer. Frøydis, Celeste, Jenna og Ella møtes på latinkurs hvor Ella er lærer og de andre elever. Det tar ikke lang tid før de kjenner seg knyttet til hverandre. En av tingene de har til felles er at de har blitt dårlig behandlet av menn. De er
lei og vil gjøre noe! De vil ikke bare ta imot lenger, de vil ha hevn. De begynner i det små, men blir modigere etter hvert. Her er det ingen som slipper unna, sjefen, den bitre eks-kjæresten, den altfor voksne kjæresten til datteren og den brutale eks-samboeren.

Boka er godt skrevet, som Helene Uris bøker alltid er. Det er masse humor, men også en sår og mørk undertone. Anbefales!

fredag 18. november 2011

Fvonk


Fvonk. Hvordan sier man det egentlig? Hva slags ord er det?
Fvonk er er navn. Det er navnet på en ensom gang- og mosjonsentusiast som en dag blir oppsøkt av en av dame som ser viktig ut. Den viktige damen lurer litt på om ikke Fvonk kan kaste ut de han leier ut hybler til, pusse opp og leie ut til staten. Mot en klekkelig sum penger, såklart. Ja, jo, sier Fvonk, det kan jeg vel alltids. Etterhvert flytter det noen inn i de nyoppussede hyblene, og etter litt snoking finner han ut at det er selveste Stoltenberg som har flyttet inn der. Stoltenberg har løsskjegg. En kveld tar Stoltenberg av seg løsskjegget og banker på hos Fvonk. To ensomme menn finner tonen.

Dette er en historie om ensomhet. Om vennskap. Om to snodige personligheter. Det er også en historie om serbisk banning, skiturer, grensehandel, løsskjegg, angst for gravide damer, kanel og Jesus-formet bæsj. Jeg syns du skal lese den.

Vi har de andre bøkene til Erlend Loe i biblioteket også. Kom innom!