fredag 17. juni 2011

To gode bøker


Det er deilig å koble av med litt lesing innimellom slagene med bokinnlevering og eksamensspørsmål. Disse hadde jeg egentlig planlagt å lese i sommerferien, men begge var spennende og lettleste så det gikk fort unna.

"Safirblå" av Kerstin Gier er fortsettelsen av "Rubinrød". Vi følger Gwen som er tidsreisende i hennes forvirrende hverdag. Hun strever både med å forstå hvem som er de gode og onde i tidsreise-verdene og hva Gideon egentlig vil. Er han forelsket i henne eller er det bare et spill. Boka er underholdende, engasjerende og lettlest. Det er ikke stor litteratur, men god underholdning for ungdom og de som er unge til sinns.


"Arven" av Kathrine Webb et familiedrama som kan sammenlignes med bøkene til Kate Morton. Søstrene Erica og Beth Calcott reiser tilbake til godset Storton Manor etter at bestemoren er død. De må bestemme seg for om de vil arve huset på bestemorens premisser. Erica vil gjerne finne ut av familiehemmeligheter og mysterier. Hvorfor var bestemoren og oldemoren så kalde og ufølsomme? Og hva skjedde med fetteren Henry som forsvant sporløst da han var 11 år? Fortellerstemmen veksler mellom Erica i nåtiden og oldemor Caroline på begynnelsen av 1900-tallet. Denne boka koste jeg meg veldig med, jeg ble glad i hovedpersonene og engasjert i historiene.
God sommer!